Mobiltelefoner og koding

Mobiltelefoner og koding

I denne artikkelen skal vi snakke om mobiltelefoner og koding. I første omgang skal vi snakke om hvordan mobiltelefoner har utviklet seg frem til i dag og hvordan det kan komme til å bli i fremtiden. Vi skal også snakke om hva koding egentlig er, og hvordan man for eksempel kan begynne med det.

Siden vi snakker om ting som krever strøm så skal vi også først begynne med å se litt på hvordan vi får elektrisitet.

Strøm

Det finnes mange forskjellige kilder til strøm, men de fleste måtene vi får strøm på den dagen i dag er rett og slett ved mekanisk transformering av energi. Det vil si at vi bruker en eller annen fysisk kraft til å få en motor til å gå rundt og skape elektrisitet på denne måten. Mange av disse kildene er veldig forurensende for miljøet, så vi må være forsiktige med hvordan vi skaper strøm.

Dersom du vil ha en strømkilde som er mer miljøvennlig så kan du sjekke ut Tibber for å finne det du trenger.

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner i dag er egentlig bare små datamaskiner som er fullstendig egnet til å behandle store mengder med data. Til å begynne med så utviklet vi telefoner til å være bærbare slik at vi kunne ringe hverandre ved bruk av forskjellige radio-frekvenser. Fordelen med disse frekvensene er at de har veldig lav frekvens, og dette betyr egentlig i bunn og grunn at de kan reise over lengre avstander. Derfor er disse godt egnet til å bære de signalene, fordi hele poenget er jo at vi skal kunne ringe over lengre distanser.

En mobiltelefon er laget av en CPU, et batteri og en måte for mennesker å kommunisere med telefonen på. I dag har alle komponentene blitt mye mindre og samtidig mye kraftigere. Dette vil si at vi ikke lenger bruker telefonen kun til å ringe med. I dag kan vi ta bilder med den, surfe på Internett, se videoer, spille av musikk. Den kan enkelt og greit gjøre alt det en datamaskin gjør, fordi den i bunn og grunn er en liten bærbar datamaskin.

Koding

Dersom du ikke enda er klar over det, så er det meste i dag styrt av koding. Dette er faktisk veldig interessant fordi mindre enn 10 % av befolkningen kan programmere. Programmene som blir skrevet av mennesker er med på styre hverdagen til oss alle på mange måter. Uten mennesker som har forstått koding så har vi ikke hatt datamaskiner, mobiltelefoner, og vi hadde definitivt ikke kunne ha landet på månen.

Det er mange forskjellige grunner til å lære seg programmering, men det er veldig mye verdi i informasjon. Derfor er det viktig å lære seg programmering og koding.