Les bøker i sommer!

Les bøker i sommer!

Ingenting er så deilig som å kunne nyte lange sommerkvelder med en god bok. Ferien er tid for å senke skuldrene og riktig fordype seg i en god historie. Kanskje liker du å lese romaner, kanskje foretrekker du kortere noveller eller kanskje liker du å lese dikt? Uansett hva du foretrekker så er det å koble seg av sin egen virkelighet godt for sjelen. “En bok er en gave du kan åpne igjen og igjen”, sa den kjente forfatteren Garrison Keillor. Bruk sommeren til å åpne nye og gamle gaver fra bokyllen.

Fint å lese mens du er på reise

Hver dag leser den jevne nordmann store mengder tekst, og dette har økt etter hvert som det også har blitt mer og mer vanlig å lese på mobilen. Da leser vi gjerne innlegg på sosiale medier eller får med oss nyhetene via nettaviser. Når det kommer til romaner foretrekker mange fortsatt den klassiske papirboken, enten med hard perm eller myk perm. Små bøker med myk perm, den såkalte pocketboken, ble laget for folk som var på reise og derfor også solgt i kioskene på jernbanestasjonen heller enn hos bokhandleren. Men det kan være vanskelig å vite hvilke bøker man bør lese. forfatternes lesetips til sommeren gi deg gode råd om hva du skal lese. Et annet tips er å stikke innom det lokale biblioteket.

Mange måter å lese bøker på

I og med at vi har begynt å ta i bruk ny teknologi har det blitt mer og mer vanlig å ta i bruk nye plattformer når vi leser bøker. Amazon er en kjent nettbutikk der du kan handle e-bøker, men visste du at biblioteket også lar deg låne bøker digitalt? Appen eBokBib er utviklet for mobile enheter med iOS og Android operativsystemer. Lydbøker er også mer og mer populært. Kanskje vil du like å gå en tur om sommeren, takknemlig for at du har skaffet deg en god bok på øret og gummistøvler til sommerens regnvær, slik at du kan nyte lukten etter et varmt regnskyll mens du hører på en av sommerens mange magiske fortellinger.