Ta familien med på festival!

Ta familien med på festival!

Det finnes mange hyggelige festivaler som er barnevennlige og moro for hele familien. Fra Riddu Riddu i Manndalen i Kåfjord kommune i Nord-Troms til Jazzfestivalen på Kongsberg 5. – 8. juli. Begge disse festivalene har et eget barneprogram, og det har også Moldejazz, som det går an å besøke mellom 17. juli – 22. juli. Det beste med festivaler er at man treffer andre som er interessert i det samme som en selv, men at man samtidig har muligheten til å oppleve noe helt nytt. I tillegg holder norske festivaler høy kunstnerisk kvalitet.

Festivaler er herlige, men gjerne gjørmete

På Riddu Riđđu som går av stabelen 12. -16. juli er det egen barnefestival der barna rullerer mellom forskjellige, alderstilpassede aktiviteter. Hver dag avsluttes med en familiekonsert / forestilling med artistene fra Riddu Riđđu-festivalens voksenprogram. Her kan du oppleve kulturen til urfolk fra hele verden. I tillegg til en egen barnefestival har Riddu Riđđu en egen kunstutstilling, litteraturformidling, et program innen scenekunst og musikk tillegg til seminarer og kurs, Festivalen har også et eget filmprogram. Har du eldre barn passer det kanskje å la dem være med på Riddu Riddu sin ungdomscamp. For hele familien gjelder den samme regelen: beskytt mobilen når du er på festival. Det kan blant annet innebære at du passer på at den ikke blir utsatt for fukt eller mistes i gjørmete festivaltelt.

Godt å mimre sammen

På samme måte som man kan regne med at familien blir sammensveiset av å ha en fantastisk festivalopplevelse er det ingen tvil: Sofaer samler familien når man endelig kommer hjem fra tur. Vel hjemme kan det være hyggelig å sitte sammen og se gjennom bildene fra den nydelige festivalsommeren man har hatt sammen. Det finnes mange måter å bearbeide minnene på, for eksempel ved å lage et slideshow som kan postes på sosiale medier. Det er lett å finne apper som du kan laste ned dersom du ikke allerede har et slikt installert på forhånd på mobilen. Slik kan du dele de fine familiespill eksempel med flere i familien, for eksempel besteforeldre som ikke har helse til å være med på selve turen.