Nybegynnerguide til elektronisk musikk utstyr

Nybegynnerguide til elektronisk musikk utstyr

Ute i den store verden er det veldig populært med elektronisk musikk. Det er musikk som kommer ut igjennom høytallerne, den har blitt bearbeidet eller komponert ved hjelp av elektronisk utstyr. I dag kan du sitte hjemme og lage din egen musikk som en proff, og det er bare få år siden du måtte leie et lydstudio for å kunne gjøre det samme. Mange av dagens kjente artister startet hjemme med et lite hjemmestudio, og der laget de sin egen elektroniske musikk. Hvilke elektronisk musikk utstyr trenger en? Her er en liten nybegynner guide, og det første du må ha er en datamaskin. På datamaskinen må du velge hvilket program/software (mikser) du ønsker. Andre valg du må gjøre er, f.eks å finne ut hvilket lydkort du trenger. Alt avhenger av hva du ønsker å gjøre, skal du gjøre opptak av bandet, skal du synge, spille et instrument eller trenger du utstyr som en proff. Vi vil i neste avsnitt fortelle hvordan en kan spille inn elektronisk musikk i et hjemmestudio.

Hvordan spille inn elektronisk musikk i ditt hjemmestudio

Hvis du skal spille inn elektronisk musikk i ditt hjemmestudio er det viktig med et godt program. Du kan lære å lage musikk med, f.eks. Ableton, FL Studio, DAWs eller Logic. Du finner tutorials (guide) til så og sí nesten alt i FL studio på Youtube ihvertfall. Der er det veldig lett å tilegne seg kunnskap om programmet du har valgt. Husk også at ett slikt program tar lang tid å lære, akkurat som å lære seg å spille et instrument. Det som er viktig er å ikke gi opp. Grunnleggende musikkteori er også greitt å lære seg i starten. Det hjelper ikke med alle disse fancy mix-teknikkene og diverse om du ikke klarer å lage en grunnleggende melodi, og finne de riktige akkordene som passer sammen. Det er vanskelig i starten å lage en grei lydmix, slik at alle lydene i musikken din har et behagelig lydnivå i forhold til hverandre. Du kan også bruke elektronisk musikk som terapi. Det å trene og trene gjør underverker. Sampels (trommelyder) må også læres for hva som er behagelig å bruke, og om de forskjellige passer sammen. Du finner masse informasjon om dette på nettet, det er bare å google i vei.

Hva finnes av elektronisk musikk utstyr

Der finnes veldig mye elektronisk musikk utstyr å få. Det er bare din økonomiske situasjon som setter grenser for hva du kan kjøpe. Er du nybegynner så er det lurt å kjøpe et keyboard, dersom du ikke kan spille fra før. En lærer så mye fortere bare ved å ha et keyboard framfor seg, og du kan trykke på det når du vil. Der finnes mange varianter av elektroniske keyboard, midi og bærbare keyboard, synthesizers, digitale pianoer osv. Hva er forskjellen på synthesizer og keyboard? De har den samme teknologien i utgangspunktet. På et keyboard er lyden som sagt fast fra fabrikken, og kan vanligvis ikke endres. På en synthesizer kan du endre lyden og lagre dem ved siden av de faste lydene. De er bedre å spille på, og ligner mer på et piano i mekanikk og spilefølelse. Keyboardet er et typisk hjemmeinstrument, mens syntherne er laget for profesjonelt bruk. Vedlikehold er også viktig på utstyret på samme måte som at vinduer må vaskes godt. Alt blir fort støvete.