Mann på elsykkel i gaten

Små elektriske kjøretøy tillates!

Det er ikke alltid tillatt å kjøre bil på alle områder, for eksempel midt inne i bykjernen. Slike steder kan det være praktisk med små elektriske kjøretøy, som hoverboard, elsykkel, airwheel eller segway. Til tross for at disse kjøretøyene er små, så kan de kjøre ganske fort. Derfor ville den norske regjeringen jobbe med å legge frem et forslag til nytt regelverk angående disse kjøretøyene. Noen av forslagene gikk ut på en 12-årsgrense og hjelmpåbud for elsykler, samt 16-årsgrense for selvbalanserende kjøretøy, som hoverboard. Man skal faktisk ha ganske god balanse før man legger i vei ut i gatene. Husk å trene hjemme i hagen først!

Populært innslag i byene

Mann på elsykkel i gaten

I mange byer er segway blitt et populært innslag. De leies til og med ut til turister som ønsker å se hele bysentrum på en rask og morsom måte. Dersom du ønsker deg enten elsykkel, segway eller hoverboard, kan du helt enkelt ta et forbrukslån for å finansiere denne drømmen. Du trenger ikke ha alle pengene i lomma i dag, for du kan heller betale drømmen din litt etter hvert. Mange har også innsett hvor smart det er å investere i en elektrisk sykkel på grunn av været. Har du noen gang prøvd å sykle i motvind?

Heldigvis ingen strenge regler

Til tross for at regjeringen ønsket nye regler for selvbalanserende kjøretøy, så ble det heldigvis bestemt at slike kjøretøy går under samme regler som sykler. Det betyr at det blir ingen aldersgrense eller hjelmpåbud for å bruke dem, men likevel oppfordres det til å bruke hjelm. Forsikringsreglene blir også de samme som for sykkel. I tillegg til at de er raske, så er de jo også miljøvennlige. Det skulle bare mangle at ikke alle skal få bruke dem!